2 comments on “Együtt-érzés

  1. “Szerencsére napjainkban egyre több szellemi irányzat és spirituális iskola próbálja hozzásegíteni az egyént a tudatosabb létezéshez. Arra azonban érdemes figyelni a szellemi út kiválasztásánál, hogy mennyire gyakorlatias és nyitott egy „iskola”.”- írja a szerző.

    Igen ez így van.Már megszámolni sem lehet a divatosabbnál divatosabb technikákat hirdető módszereket, a különböző hangzatos néven futó hétvégi tanfolyamokat és “jógákat”. Nagy üzlet lett ez manapság,és tényleg nem könnyű kiszűrni azt,hogy a “forgalmazott” portéka hiteles e,vagy csak “ocsú”?Tényleg nem könnyű,mivel szinte már mindenki ír egy könyvet és kitalál egy módszert, miután összeolvasott ezt-azt ,aztán indulhat is a borsos összegekért forgalmazott hétvégi tanfolyam.Vajon hitelesek lehetnek e az ilyen úton terjesztett tanok?Lehet e éberségről beszélni olyan előadóknál és tanítóknál, akik ezen az úton járnak,és egyáltalán megvalósulhatott e az éberségnek még a legkisebb foka is náluk ?Szinte biztos,hogy nem.
    Önmagában a nyitottság semmit nem ér,ha nem társul hozzá a megkülönböztetés képessége,mint ahogy az intuíció is könnyen lehet ál-intuíció , ha az ember nincs tisztában a kísérőjelenségekkel.
    Szerintem, mindig érdemes utánaolvasni egy-egy módszer terjesztőjének, a módszer terjesztésének a módjának,és ne féljünk rápillantani az árcédulára sem, (hiszen annak idején Szepes Mária évtizedekig ingyen tartotta az iskoláját) manapság meg egy hétvégi kurzusért komoly összegeket kérnek el a kóklerek.(50-60 ezer)

    Jó szívvel ajánlok egy embert Jeszenszky Istvánt, akinek a koncertjeire szinte egy jelképes belépőért be lehet jutni, és garantált az “Együtt-Érzés” rezgés. Itt biztos,hogy nem fogunk nagy és hangzatos fogalmakkal,kvantumokkal.és mindenféle ma oly divatos humbuggal találkozni,de ha van “fülünk” a hallásra Önmagunkkal találkozhatunk.:)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s