8 comments on “Oroszok valósítják meg Tesla terveit?

 1. Sajnos az egész írás alapvető tévedéseket tartalmaz Teslát, illetve az általa alkalmazott technológiát illetően. Utánanézve az orosz “tudósoknak”, a kampányuk leginkább pénzgyűjtésről szól, sehol egy működő kisméretű modell, amilyeneket pl. Tesla New Yorkban vagy Colorado Springsben alaposan tesztelt. Az oroszok mentora egy chicagói illető, akinek a Linkedin szakmai profilja az elmúlt hetekben gyökeresen megváltozott, hogy-hogynem épp a pénzadakozás megkezdésekor. Én senkinek sem javaslom az anyagi támogatást, mert az egésznek semmi köze Teslához kivéve, hogy a nevét megint megpróbálják lejáratni.

  • Köszönöm a hozzászólásodat. Úgy gondolom az ember alapvető igénye, hogy tiszta információkhoz jusson hozzá. Biztos vagyok abban, hogy a technológiai történelem, szintúgy szenved csorbát, mint például a gazdasági történelem. – Szívesen venném esetleges helyreigazításaidat, amennyiben képes a témát előre vinni.
   A cikkben van egy ilyen mondat; Leonyid Plehanov és Szergej Plehanov orosz fizikusok öt évig tartó kutatásaik során most úgy látják, hogy Tesla találmányának lényege nemcsak helyes, hanem meg is valósítható…
   – Abban nem értek Veled egyet, hogy Tesla nevét le lehetne járatni. A létezés is úgy működik, hogy egy sima, egy fordított. Ahol van sarlatánság, ott azért lesz „szentség” is. Ha csak a közelmúltat nézzük, jött ez a Keshe úr, – lufi volt. Közbe befutnak bal szélen a Teslás srácok Kaliforniában a Model S alkotásukkal, – amiről ugye nem mondhatjuk, hogy rózsaszín léggömb. Jöttek most ezek az Orosz fiúk, – Tudod azért én megszavazom Nekik a bizalmat. Az idealizmus, az nem függ a beszélt nyelvtől, vagy a Nemzetiségtől. Az, hogy milyen a politikai helyzet, az meg tulajdonképpen mindegy, mert ebből is múlt lesz. Az más kérdés, hogy nem nagyon jött Nekik össze, mert az IndieGogo oldalon is lejárt már a határidő és kevés eredménnyel. Amit nem is csodálok, mert már az is nagy eredmény, hogy beszélnek róla, – fókuszálnak rá.
   Szociálisan, még úgy is túl nagy problémát jelentene a „levezénylése”.
   Amit látok benne lényegi dolgot az az, hogy az emberek egyre inkább, egyre többször a tekintetüket elfordítják a „vízszintestől”.
   Ami a cikkből információ értékű és ebben szintén egyetértünk gondolom, hogy, – „ Tesla találmányának lényege nemcsak helyes, hanem meg is valósítható… „ – Az hogy ebből mi és hogyan valósul meg, kik által, mikor? Azt majd a Történelem eldönti. Mindenesetre, ha plusz információid vannak a témával kapcsolatban, azt megköszönjük.

   Murzsicz András

 2. HA TÖBBET ÉS HATÁSOSABBAN HASZNÁLNÁK AGYUNKAT, MEGOLDÁST TALÁLHATNÁNK NEMCSAK AZ ENERGIA HASZNÁLAT TERÉN DE MINDEN MÁS TÉREN IS AMI AZ EMBER TERMÉSZETTEL ÖSSZHANGBAN LÉVŐ LÉTEZÉSÉT MINDEN KÁROS HATÁS NÉLKÜL LEHETŐVÉ TENNÉ!!

 3. Beszélgettem az ügyben Istvánnal, mivel az ő fő területe a drót nélküli átvitel, és a következőket szűrtem le:

  A két említett úr valóban műszaki végzettségű, de nem az adott területen, és jelenleg kereskedelemmel foglalkoznak.
  A honlapon nem az említett berendezés hanem valamiféle generátor és kapcsolóüzemű tápegység részletének fotója látszik.

  Ezzel nem lehet a honlapon említett több-tíz, több-száz KW-os teljesítményt létrehozni.

  DE! Amit az elméletben leírnak, az valóban helytálló, és megfelelő hangolással el lehetne érni. A képen látható tekercsek (melyek jelen esetben kisebb modellek) szerintem megfelelnek a valóságnak.

  Az erősítő adó matematikai modelljére alkotott elméletre én is nagyon kíváncsi lennék, aki ehhez a legközelebb jutott, az Eric dollard, a Borderland Science nevű csoporttól. Illetve meg kell említenünk Peter Lindemann nevét is, aki szintén a mai napig a témán dolgozik.

  Roskó Farkas

  • Sajnálatos véleményem, amivel valószínűleg nem vagyok egyedül, hogy a mai kapitalista gazdaságok nemhogy támogatnák,hanem csírájában elfojtják az ilyetén irányú fejlődést. Gyakorlatilag az “ingyen” energia senkinek sem érdeke. Hatalmas konszernek és nagyvállalatok ölnének,sőt gyanítom hogy öltek is már ,hogy a hasonló találmányok és fejlődések ne hódíthassanak teret. Évtizedekkel ezelőtt megvalósítható lett volna mindez…….. Lásd. pl.
   Villanykörte összeesküvés…… Éljen a kapitalizmus! Dejónekünk!

   • A rendszer csak belülről változtatható meg. Első látásra egyszerűbb a külső körülményeket okolni az okozott nehézségekért.
    A kizsákmányoló konszernek, idegen entitások léteznek, befolyásolnak. És akkor mi van?
    Elsősorban, ha körbenézünk legszűkebb “portánkon”, megoldandó társadalmi, és személyiségbeli problémákat, feladatokat jelentenek, a fejlődés szempontjából. Ami igazán hiányzik az az összefogás. Amikor már nem csak “Én” van, hanem “Mi” is.
    Erre a felismerésre eljutni egy fejlődési folyamat, ami jelenleg is zajlik. És ebben mindannyian részt veszünk, a magunk emberi módján.
    Ami a kihívást jelenti, hogy ezen mindenkinek magának kell végigmenni, a maga egyedi módján.
    Ez nem oldható meg praktikákkal és technikákkal, és főleg nem az eddig megszokott – és tanult – hagyományos logikával. Arra valók például az ilyen jellegű oldalak is, hogy erre ráébredjünk.

    Roskó Farkas

 4. Az egész hírből, csak Tesla vezeték nélküli energia továbbítási rendszer kifejlesztése igaz. Ami azt jelenti, hogy energiát kell betáplálni a Nagy-adó oldalon.
  Tesla terve az volt, hogy sok kis rádióvevők, rezonanciafrekvenciára hangolva elegendő energiát biztosítottak volna a Tesla elektromos autók energia ellátásához. De mivel fegyverként is lehetet, volna alkalmazni, így Tesla „véletlenül” leégette. Sajnos a HAARP projekt technikája és elve, vészesen hasonlít ehhez.

 5. Valóban Tesla megoldotta az energia vezeték nélküli átvitelét.Ő a természet erejében gondolkozott.
  “Amikortól a tudomány,nem a fizikai jelenségekkel kezd el foglalkozni,onnantól fogva többet fog fejlődni tíz év alatt ,mint napjainkig.”Megszületett Barabási Albert László és ő meg azt írta le tudományos értekezésiben “minden össze van kötve mindennel,minden összefügg mindennel” az UNIVERZUMBAN ,/BEHÁLÓZVA/ a hálózatelméletnek meg kell adni az indító gondolatot ,Tesla leírt ,de elégett találmányához.Én is ezen gondolkozom…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s