9 comments on “Energetikai szörnyeteg, az egregor

 1. Nagyszerű cikk es így igaz. Nagyon érthető, meg van ez angolul is? Szívesen meg osztanám. Úgy hiszem, hogy a társadalmunk nagy része világ minden részen. nem érti azt a tényt hogy ócsárolás útján is erősödik az a párt vagy államfő akit nem akarnak támogatni . Oda a drága sok energia és az életerő épp ahova nem kéne.
  Köszönom
  Lia

 2. Ez olyasmi, mint a buddhista felfogásban a tulpa. Csak a tulpákat általában tudatosan hozzák létre és így irányítható a működése, míg az egregor-oknak nevezett jelenségeket az emberek tudattalanul hozzák létre a mindennapos érzelmi sodródásaikban.

 3. Kedves Murzsicz András!
  Kíváncsi lennék a véleményére: elképzelhetőnek tartja-e, hogy a „Kormányzati Tanácsadó Jósda” vezetőjének, Szilvásy Péternek (a Gyurcsány-kormány titokminiszterének öccse) véleménye, hogy a 2006. augusztus 20-i tűzijáték kezdetén kitört vihar paranormális eredetű volt, lehet, hogy hordoz igazságmagvakat? (Leírása szerint (link lejjebb) “a tömegre egy titkos szekta (nyolcan lehettek, a vezetőjük ismert manipulátor) a Budai vár és a Parlament közötti úton elhelyezkedve telepatikus, hipnotikus indukciókat szuggeráltak a tömegre, valamint pszichotronikai hatást is gyakoroltak rá. A mentális szintű támadás kb. 5 hipnoindukciót tartalmazott …”) – az esemény vajon az “energetikai szörnyeteg” vonalába illeszkedik?

  https://pestisracok.hu/orban-viktor-egy-titkos-szekta-tagjakent-keltett-tornadot-irja-szilvasy-testvere/?fbclid=IwAR057q0Seajhd0DR56_eSaDqxkS87H4etKtqlSMJa8yHJmMNUyQY_nfqGIc

  • Kedves Sándor!

   Érdekes felvetésre várja a válaszom.
   Pro-kontra megfogalmazásról, – válaszról ebben az esetben sem beszélhetünk, – annál is inkább, mert a “mentális szint” szintézisen, illetve szintetikus látáson alapul… – és akkor ki támad és mit is támadunk?
   Szeretném megnyugtatni abban, hogy manapság trendi titkos szektákat, jósdákat, stb. alapítani, ám ez nem több jellemzően, mint a gyermekek játéka a homokozóban.

   – Szerintem “unatkozott” a fent említett úriember. – Pszichiáter bevonását javasolnám, ha nincs ideje konkrét fizikai munkát folytatni.
   Továbbá kívánok neki lelki egyensúlyt, inkább azt keresse, mint a sárdobálás talmi lehetőségeit.
   Pszichésen lehetne maximum tornázni ezen a témán, mint ahogy meg is tették.
   Higgye el, – máshol dőlnek el a dolgok, nem a fizikai síkon.

   Üdvözlettel;

   Murzsicz András

 4. Kedves Murzsicz András,

  köszönöm a válaszát. Megpróbálom beleásni magam az egregor-témába. Materialista tényeken nevelkedett, szigorú orvosi protokollok alapján gyógyítani köteles emberként, higgye el, nem könnyű megérteni. De annál sokkal érdekesebb, hogy elmenjen mellette az ember.

  Üdvözlettel.

 5. Kedves Sándor!

  Egyetértek. Még annyit, hogy az Ön vonalán, – ha megengedi a Gelléri Juliannát és a Daubner Bélát tudnám javasolni.
  Ha az Egregort, mint fogalmat- egyfajta kollektívumnak, minőség-halmaznak tekintjük, akkor a fent nevezettek, más-más terminológiát használva ugyan, de nagyon konzekvensen és elhívatottan segíthetnek orvosolni, megvilágítani e homályos területet.
  Ja és még eszembe jutott Louis Pauwels és Jacques Bergier… – itt ezen az oldalon is ki lett téve pár igazi gyöngyszem Tőlük, de valahogy méltatlanul kevesen olvassák, a többi kitett cikkhez képest is. Ha néha azt hinném, hogy én vagyok az érzelmeim, – ez tudna, – az ilyen dolgok tudnának igazán fájni, vagy ezért tudnék haragudni is jéghidegen, nagyon precízen, nyitott szívvel és “csöppet dúrván”… 🙂
  Wictor bá’ mondja valahol, hogy vannak olyan emberfeletti igazságok, melyek már embertelenek, ám ez nem jelenti azt, hogy nem igazak.
  – Előbb utóbb mindenkinek szolgálni javallott, valami nálánál többet, igazabbat… Valami olyan dolgot, ami az “útolsó órában” sem illik el mint az illó olaj.

  Üdvözlettel; András

  • Kedves András,

   Nagyon köszönöm a levelét. Sokat olvasok mostanában, a fenti szerzők írásait is olvasni fogom. Daubner Béláról hallottam (psychiater, ha jól tudom), oda fogok figyelni az írásaira. Köszönöm a tájékoztatását.

   Üdvözlettel,
   Sándor

   • Kedves Sándor!

    A Gelléri Juliannát és a Daubner Bélát megtalálja a Youtube oldalon is, van fenn riport Velük bőven.
    Jó olvasást!

    Üdvözlettel;

    András

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s