3 comments on “Agy-jóga

 1. Köszönöm az információt,magam is ezzel a témakörrel foglalkozom.Azzal foglalkozom, hogy hogyan tudják ezt az agy jógát elvégezni,ennek testi-lelki feltételeinek megfelelni,hogy megtalálja az ember a saját egyensúlyát.

 2. Köszönöm én is az információt!Egy kérdésem lenne:én soha nem végeztem tanított meditációt,jógát annak idején még évekkel ezelőtt,mégis voltak időszakok az életemben,amikor úgy éreztem meg volt a saját egyensúlyom.Később mutattak nekem egy meditációt,de akkor nem igazán ment az.Hogyan lehetséges ez,hogy annak idején tudatosan semmilyen meditációt,jógát nem alkalmaztam mégis meg volt az egyensúlyom és amikor mutattak nekem meditációt,akkor viszont nem ment(akkoriban sem és mostanában sem igazán van meg az egyensúlyom) vagy valami más lehetett és nem a saját egyensúlyom?

  • A közhiedelemben jelenleg inkább egy “szertartáshoz”, technikához kötik a meditáció fogalmát és ez meglehetősen hiányos megközelítés. A meditáció, inkább egy “állapotot”, egyfajta minőséget jelent, ami a személy rezgésállapotából fakad és ami mérhető.
   Meditációban akkor tartózkodok, amikor képes vagyok jelen, illetve a saját központomban lenni.
   – Ez bármikor történhet.
   Amiket mint meditációs technikákat mutogatnak, vagy tanítanak, az arra jó, hogy mint információ a személyes életfolyamatban egy szükséges lépcsőfok lehetőségét teremtse meg.

   Egyébként meg többen is vannak, akik rendesen meglepődnek, amikor kiderül, hogy nem is akkor “meditálnak”, amikor azt hiszik, vagy gondolják.

   Az egyensúlyt, vagy szaknyelven koherenciát mint olyat, az agyféltekék egyenlő arányú működésében látják. Ez szintén nem függ attól, hogy kívül valaki magyaráz mutat nekünk olyan tevékenység-sort, vagy technikát amitől nyugodtabb lehet valaki állítólag.
   Az ember, mint jelenség nagyon sok értékkel rendelkezik. Ami “kívül” van, az arra jó, hogy ami belül van felszínre jöjjön. Neked is “hozott” az a képességed, hogy időszakonként képes legyél fokozottabb mértékben Önmagad lenni.
   – Szóval nyugi, az egyensúly meg soha senkinek nem is lehet a sajátja, mert az nem birtokolható, csak átélhető.

   Neked is már csak emlékezned kell erre. 🙂

   Murzsicz András

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s