9 comments on “ILLÚZIÓ az egész világ

  1. Kedves Spari!

    Köszönjük Zsolti nevében is az egyetértésedet. Az akkori szeptemberrel kapcsolatban pedig talán igazából nekünk van szükségünk ilyen horderejű tragédiák sorozatára.
    És azért, mert másképp ebből az apátiából, amit életnek nevezünk, az istennek se ébredünk fel. Ebben a létezésben mindig képviselünk valamilyen szintű milyenséget is. Ez lehet elnyomó, áldozat, hős, vagy félős. Tulajdonképpen ezt a milyenséget nevezhetnénk személyiségnek. Amikor hangolódunk viszont, a bensőnkben levő valami az, – ami mélységeinkből feltörve képes fókuszt teremteni, hangolódni a egyre rázkódóbb valóságunkra. Mondjuk az is igaz, hogy senki sem ígérte, hogy csak szép lesz. Zsolti is írta, hogy ez az Illúzió a mi teremtésünk. Pontosan úgy mint ahogy a transzverzális hullámok is megalkotják ezt a fajta, – jellemzően biokémia által fókuszált létezést.
    Aztán vannak benne nagyon aktív, – úgynevezett kis és nagy frekvenciás eseménysorozatok. És tulajdonképpen azt nevezzük rossznak, ami túl nagy frekvencia különbséggel hat ránk. Szimpatikus, vagy nem szimpatikus az éppen akkor aktív biokémiai frekvenciáink alapján.
    Esetleg kibillent az egyensúlyunkból és arra kényszerít, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat. És ahogy a fáma mondja; – Nagyon sok útja és módja van annak, hogy hogyan taníttatjuk meg magunkkal az élet tiszteletét. Annyira elkényelmesedtünk, hogy ez a tulajdonság, megérdemli a változást. Ha belegondolunk, akkor beláthatjuk a szokásainkra való tekintettel, hogy a Jóisten most úgy rázogatja a grabancunkat, mint amikor egy pedellus, a siheder gézengúzt kapja el egy fordulóra. Sajnos vagy nem sajnos, de már csak ilyenekre kapjuk fel a fejünket. Most, hogy egyre többen ébredeznek, az ilyen események hatására is, akkor valóban új Eon születhet, de ez meg, már automatikus, ahogy egyre többen fókuszálnak a változás szükségszerűségére. Annyira csodálatosan van az emberek fókusza hangolva, hogy nem is történhet velünk más, csak az, amit bevonzunk a félelmeinkkel és a vágyainkkal. Aztán még ezt meg is fűszerezzük a személyiségeink meddő akaratbajnokságaival. Ebben jelent nagyon nagy változást az állóhullámok megjelenése, amit szintén automatikusan generált a kor szelleme. Egyébként meg a dimenzióváltozás a valódi kiindulópontja is. A Technikai korszak, meg maga megy elébe ezeknek a változásoknak, azzal hogy biokémiai egyedek teremtik meg. Lao Ce valami ilyesmit ír, hogy ez a valósághalmaz arra való, hogy kipróbáljuk a Taotól eltérő elképzeléseinket. Ezt minden korszakváltáskor más más szinten és más más eszközkészlettel valósítjuk meg. 911, meg azért lesz emlékezetes, mert az első nagy, – az alvó embert felrázó esemény volt. Olyan döbbenetes tolongás van most bolygónk körül, mint egy színházban és olyan hatalmas feszültség van az emberen és a bolygón belül is, hogy ezek a történések, mint valami szelepek, kisülési pontok jelennek meg ebben a téridőben. Aztán – amivel, vagy – akivel ez frekvenciaazonosságra talál, az odavonzódik a cselekménysorhoz, vagy eseményhez. Volt egy ilyen film is, amikor a halált próbálták kijátszani, mert valamelyikük spontán hangolódás következtében elcsúszott az időszalagon és indulás előtt leszálltak valamilyen repülőről. És itt visszautalva az elejére, a milyenség szerint leszünk vonzó, vagy elutasító állapotban, de ezt meg a szerepeink már jól tudják elfedni. Szóval ahogyan az ilyen dolgokra elkezdünk emlékezni, úgy támad fel az emberen belül is az emlékezet és ilyenkor már Önmagunkra is emlékezhetünk, hogy; Na! Lehetne ezt szebben is csinálni!
    És erre valóban egyre többen gondolnak. Talán ilyenkor tanulunk meg Együtt hinni, együtt tudni és együtt tenni, élni meg dolgokat. És már inkább kevésbé ellene, hogy valami megértésből fakadó alkotóbb világgá váljon.

    Murzsicz András

    • Szevasztok!

      Hihetetlen – már majdnem egy éve történt – ma azaz 2013, szeptember 1 – e van és 03:30 óra – amikor írom e sorokat – véletlenül – visszatévedtem, holott tudom, hogy nincsenek véletlenek – 10 nap múlva lesz a borzalom emlékezetes napja – de örömmel jelenthettem, hogy nem hiába való a küzd – elem a harc – győzött egyenlőre a JÓZAN ÉSZ – igaz a háború folytatódik – hála Isten nem világ méretű amit akarnak a mocskok… Nem sejtettem, hogy ilyen hosszú kommentet érdemeltem ki – köszönöm a reagálásod – látod ÉRDEMES VOLT!

      becsülettel – tisztességgel a tisztességeseknek e szerrel a tettel:
      id. Kiss László

  2. Szóval ahogyan az ilyen dolgokra elkezdünk emlékezni, úgy támad fel az emberen belül is az emlékezet és ilyenkor már Önmagunkra is emlékezhetünk, hogy; Na! Lehetne ezt szebben is csinálni!…”

    Látod Kedves András – erről van szó – az emlékezet – az amnézia – a teremtő tökéletessége – de néha a humora IS!

    mIRE Gondolok? Arra, pl: Feleségemmel amikor vitatkozunk – mindig azt mondom neki – “…mindig csak a rosszra tudsz emlékezni, próbálj már a jóra a szépre a kellemesre a harmonikus életünkre is…STB

    kellett volna mondanom, de dühömben csak annyit kiabálok rá olyankor – te csak a rosszra TUDSZ emlékezNI… mintha parancsot adnék neki, hogy csak arra emlékezzen – NA EZ A NEM JÓ MAGATARTÁS. meg stb. csodás élmények – a vant nem kell bizonyítanI? Miért? Mert az VAN!

    Szóval csak azt akartam írni, hogy mindig az kerít hatalmába aki hatalmába tart TUD – és ide tartozik az

    EM-LÉ-KEZ-ET IS! A KÉPZELET IS! ÉS A GONDOLAT IS AMI AZ ELSŐ KETTŐT ADJA – A GONDOLAT MEG ISTENTŐL AZ ELSŐ MOZGATÓTÓL JÖN!

    A MÉRLEG – SERPENYŐJE MINDIG EGYENSÚLYBA KELL HOGY LEGYEN – A PUSZTÍTÓ ÉS ÉPÍTŐ GONDOLATRA IS VONATKOZTATVA – ÚGY MIND A SZERETET ÉS GYŰLÖLET – AMI A SZERELEM AMI TEREMT EMBERT IS!

    HÁT NEM CSODÁS EZ A T E R M É S Z E T ! TERM-ÉSZ-ET!

    szer-e-tet-tel: spari:::::::::

  3. A végén az EZ VAN!, nem tetszik amugy minden más elgondolkodtató…. az ez van helyett hozzátenném azt hogy, együtt élni.. létezni… és nem bírtokolni!

    • Kedves Vincent!

      A van szó már akkor keletkezett amikor még csak egy nyelven beszéltek ezen a Földön – időt nem írom le mert, mivel nem tudod ki nevetsz és hiteltelenné válok a szemedben – de annyit elárulok, hogy az utolsó vízözön előtti szó kb. 12-13 ezer évvel ez előtti – a többi között. Semmi sem a tulajdonunk – mi csak míg élünk birtokoljuk – régen birtok levelek voltak – ami vissza fog jönni – tehát amit örököltünk azt örökölni fogja az utánunk jövők – ezért kell újra értékelni az eddigieket is többek között.

      Szóval a van azt jelenti, hogy nem kell bizonyítani például a nap , a hold, a csillagok – meg stb,

      becsülettel – tisztességgel a tisztesegességnek e szerrel a tettel:
      id. Kiss László

  4. Az ötödik pontig bezárólag tetszett. A 6-7 pontokat nem értem – semmi közük az előzményekhez.

    Hogyan lehet összevetni az ősi tanok és a modern kvantumfizikán alapuló “világ illúzió voltának” elméletét a táplálkozással, bankrendszerrel, nyugdíjrendszerrel és a többi agymenéssel?!

    Orosz Zsolt, szerinted azért élünk “illúzió világban”, mert rossz minőségű élelmiszert árulnak a piacon vagy mert a vonatok hosszabb menetidővel közlekednek? Te ezt tényleg komolyan gondolod?

    Azért, mert egy rendszer nem működik hatékonyan, attól az még nem illúzió! Javaslom, hogy vegyél elő egy értelmező szótárt és keress rá az illúzió szó jelentésére. Mert amiről az utolsó két pontban írtál, azokra sok mindent lehetne mondani, de ezt nem.

    Egyébként amit az egyes rendszerekről írtál – különös tekintettel a számítógépekre és a bankrendszerre -, azok egyenesen árulkodnak a hozzá nemértésedről és felületes demagóg tudásodról.

    Az első öt pontot megerőszakoltad az utolsó kettővel. Kb. úgy, mint a sárgadinnyét a tengerimalaccal.

  5. ILLUZIÓ VILÁGÁBÓL A VALÓSÁGBA?

    ILLÚZIÓ az egész világ

    Az illúzió (vagy érzékcsalódás) egy pszichológiai jelenség, amelynek során félreértelmezünk a valóságból érkező ingereket, azaz az agyban az érzékszervek által közvetített információ felhasználásával egy az objektív valóságtól eltérő reprezentáció keletkezik. Illúziót bármelyik érzékszerv okozhat, ezért vannak optikai csalódások, hallási, szaglási, tapintási illúziók, valamint az időérzékkel és az egyensúly-érzékeléssel kapcsolatosak is. Jellemző az illúziókra, hogy az emberek többségénél ugyanazt a hatást, vagy nagyon hasonlót váltják ki. Az illúzióknak rendhagyó észlelésének vizsgálata gyakran tárgya a kísérleti pszichológiának, ezeken keresztül az észlelés mindennapi jelenségeinek megértéséhez is közelebb kerülünk. Sokszor a „trükk” ismerete sem képes eloszlatni az érzéki csalódást.

    Az illúziók között a legszélesebb körben az optikai csalódások ismertek (pareidolia), ennek valószínűleg az az oka, hogy az érzékelésünkben a látás a vezető érzékleti modalitás.

    Az illúziók és a hallucinációk között az a különbség, hogy a hallucinációk nem függnek a környezetből érkező ingerektől, az egyes észlelők észleletei között nincs kapcsolat.

    Köznapi értelemben az illúzió jelenthet bármilyen gondolatot, ami a valóságtól elrugaszkodott. WIKI

    Mióta tudom, hogy “….SEMMI SEM AZ AMINEK LÁTSZIK…” semmikétségem nincs – hogy valóban illúzióban élünk! ÉRTED? Nem – tudom- akkor elmondom: amikor azt mondták, hogy rabszolga a társadalom – spartakusz ideje NEM AZ VOLT! Mert egy társadalmi rendben az volt a státusza – amikor azt mondták jobbágy a rendszer nem az volt – mert szintén az volt a tagozódása um. kasztja – és így tovább – a fejlődés és az értelem fejlődésével mint és mint raffináltabb módon adták be a jó népnek – hogy higgye el – harcoljon érte pl tetszetős ideológiák, amiért még életét is adta és stb. és mi van ma – bizony ugyan az – amikor érezte, hogy a demokráciának hazudott rend tovább nem tartható fel addigi formájában – szükség szerint változtatott – sokan még ma is azt hiszik, hogy abban élnek – amikor azt mondta globalizálja a földet már megtörtént – ismérve a földön minden hol egyforma fejlődés pl. a lakáskultúrában a panel emeletes házak ( már mikor elírtam ezt is KALITKÁNAK nevezve a rabszolga kalitkája amiben bármikor függővé válhat) és amikor elkezdték mondani VILÁG ÁLLAM – ÚJ VILÁG már az volt …… bizony bizony – MI AZT HISSZÜK, HOGY NEMZET ÁLLAMBAN ÉLÜNK – NEM ABBAN ÉLÜNK CSAK ÚGY LÁTJUK ILLÚZIÓ! Amit most írok még szigorú titok nem publikus: ( elhitetése: UCC. minden megszűnt tartozásod is 0-PONT – választhatsz maradsz az illúzióban amiben tartalak vagy 0-láról kezdve belépsz a világ államba…) TE MELYIKET VÁLASZTOD?

Hozzászólás